Wat zijn de voordelen van een keramisch werkblad in je keuken?

Wat zijn de voordelen van een keramisch werkblad in je keuken?

Recepten
Tips & tricks

Keukenbouwers zoeken voortdurend naar innovatieve materialen om hun keukens af te werken. Dat geldt des te meer voor de keukenwerkbladen. Eén van de meest recente innovaties is het keramische werkblad. In deze blog zetten we de voordelen van dit unieke materiaal op een rij.

Composiet heeft de afgelopen jaren een belangrijk aandeel verworven in de keukenmarkt. Zeer recent is daar het keramische werkblad bijgekomen.

Zowel werkbladen in composiet als keramische werkbladen zijn materialen die een goede imitatie vormen van marmer. Op zich betekenen deze imitaties een enorme vooruitgang. Ze hebben dezelfde authentieke uitstraling als marmer, maar zijn veel minder gevoelig voor vlekken en zuren. Een werkblad in marmer is bijzonder moeilijk om proper te houden.

Kiezen tussen werkblad in composiet of keramisch werkblad?

defijn-160915165141-nickpeeters

Een keramisch werkblad is op dit moment nog een stukje duurder dan composiet. Toch valt een keramisch werkblad zeker te overwegen, want het heeft een belangrijk extra voordeel.

In een werkblad in composiet zitten harsen verwerkt. Deze harsen vormen het bindmiddel tussen de verschillende componenten van het werkblad in composiet. Wanneer hete potten op composiet worden geplaatst, dan wordt dit hars kwetsbaar. Daar ontstaat er mogelijk een niet te verwijderen ring in je werkblad. Het lijkt wel alsof deze ring er is ingebrand.

Keramische werkbladen hebben dit nadeel niet. Deze werkbladen worden op zeer hoge temperaturen ‘gebakken’. Dit materiaal ondervindt dan ook geen enkele gevolgen van hete potten. Daarnaast zijn keramische werkbladen door de specifieke productiewijze uitermate goed bestand tegen zuren en zijn ze zeer krasbestendig.

Deaplus toont je graag de verschillen

We tonen je graag persoonlijk de verschillen tussen een werkblad in composiet, een werkblad in echt marmer of een keramisch werkblad. Wij ontwerpen en maken op maat je perfecte keuken.

Kom langs in één van onze toon...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels