Welk materiaal kies je voor de afwerking van je keukenkasten?

Welk materiaal kies je voor de afwerking van je keukenkasten?

Weetjes

Je keukenkasten vormen het visitekaartje van je keuken. Samen met je keukenwerkblad bepalen zij grotendeels de stijl en kleur van je keuken. De materiaalkeuze van je keukenkasten is dan ook uitermate belangrijk. Naast esthetische argumenten heb je ook best oog voor functionaliteit. We zetten in deze blog de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van keukenkasten op een rijtje.

Voor de afwerking van de keukenkasten heb je de keuze uit verschillende materialen. Er zijn zelfs zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De ideale keuze hangt zowel af van je budget als de uitstraling die je wilt bereiken.

Wil je effen keukenkasten?

Voor effen keukenkasten heb je de keuze tussen matte of glanzende lak of een keukenkast in kunststof.

Binnen de kunststoffen heb je dan weer de keuze tussen bijvoorbeeld acryl of melamine. Acryl is een veel dikkere kunststoflaag en leidt – zowel mat als glanzend – tot een uitermate strak effect.

Hou je van een houttextuur?

dsc1255

Als je een houttextuur verkiest, dan heb je de keuze uit kunststof of ‘echte’ fineer. Bij kunststof kies je dus voor een imitatie.

Let op: net als echt parket is fineerhout onderhevig aan verkleuring bij langdurige blootstelling aan UV-stralen. Je waakt er dus best over dat keukenkasten die afgewerkt worden met fineerhout niet rechtstreeks en langdurig worden blootgesteld aan zonnestralen.

Wil je groeven?

Keukenkasten kunnen perfect worden afgewerkt met groeven. Dit verhoogt de landelijke uitstraling van een keuken. Groeven zijn zowel mogelijk in gladde keukenkasten als fronten met een houtstructuur.

Als er kleine dieren of kinderen in huis zijn dan kies je best voor onderhoudsvriendelijke oppervlaktes. Glad heeft op dat vlak zeker een streepje voor…

Persoonlijk advies

Deaplus geeft je graag persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste keukenkasten. Deaplus ontwerpt en maakt op maat jouw ideale keuken

Kom langs in één van onze toon...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels