Vijf creatieve ideeën voor jouw inloopkast op maat

Vijf creatieve ideeën voor jouw inloopkast op maat

Tips & tricks

1. Plaats foto’s op je schoendozen

In je inloopkast horen de schoenen thuis die je slechts af en toe draagt. Bij de gemiddelde vrouw – én modieuze man – loopt het aantal schoenendozen snel hoog. Maar hoe vind je juist dat ene paar terug dat je vanavond op het feest nodig hebt? Eenvoudig toch, je kleeft gewoon een foto van het schoenenpaar op de voorkant van de schoenendoos. Dankzij de foto’s kan je de schoenendozen hoog stapelen, want je pikt er meteen de juiste doos uit.

2. Een stang voor je sjaaltjes

Een bijpassend sjaaltje maakt je outfit helemaal compleet. Het sjaaltje kies je pas wanneer de rest van je ensemble is samengesteld. Om dit keuzeproces te vergemakkelijken voorzie je in je inloopkast best een aangepaste stang waar je al je sjaaltjes overzichtelijk kan over draperen.

3. Behoud voldoende bewegingsruimte

Wanneer je een inloopkast moet creëren op een beperkte oppervlakte, is het van groot belang om voldoende bewegingsruimte over te houden. Dit kan je doen door één zijde van je inloopkast uit te rusten met diepere kasten met kledinghangers. De andere kant van je inloopkast maak je minder diep. Daar plaats je de leggers.

4. Voorzie plooiruimte voor kledij

Bijzonder handig, maar niet altijd mogelijk bij een beperkte ruimte: een handig horizontaal oppervlak om kledij op te plooien. Je maakt je inloopkast meteen extra handig en functioneel in gebruik.

5. Meet de vereiste ‘hanglente’ van je garderobe

Om zeker te zijn dat je inloopkast de juiste bergruimte bevat voor je garderobe meet je best vooraf de hanglente die je korte, middellange en lange kledij nodig heeft. Dat is voor iedereen anders. Uiteraard is het vervolgens van belang om in de inloopkost voldoende hangroedes te voorzien.

screen-shot-2018-01-09-at-09-32-17

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels