Waar hou je best rekening mee voor de inrichting van een kinderkamer?

Waar hou je best rekening mee voor de inrichting van een kinderkamer?

Weetjes

Hoe creëer je een kinderkamer waar je kinderen zich helemaal thuis voelen? We geven je graag enkele tips. Het belangrijkste advies is het inrichten van een kinderkamer die met je kind kan meegroeien. Wat ze vandaag mooi vinden, beschouwen ze over enkele jaren als ‘kinderachtig’ of lelijk.

Een belangrijk basisprincipe van een kinderkamer is de lichte en uitnodigende sfeer. Dit betekent dat je overwegend voor lichte kleuren moet kiezen.

Kleuren op de muren

Deze kleuren breng je best aan op de muren. Zo kan je de kleuren eenvoudig aanpassen aan de leeftijd van het kind. Een kleuter ziet graag andere kleuren dan een kind uit het lager onderwijs, om nog maar te zwijgen van de kleurvoorkeuren van een opgroeiende tiener.

Minder kleuren op het meubilair

Voor het meubilair laat je de uitgesproken felle kleuren best achterwege. Allereerst kan je het meubilair niet telkens veranderen als de smaak van je kind verandert. Met rustige kleuren maak je het meubilair meer tijdloos.

Bovendien zijn er in een kinderkamer al voldoende overige ‘kleurenprikkels’. Denk daarbij maar aan het speelgoed en alle andere decoratiemateriaal om muren in te kleden.

Hou bij de indeling van het meubilair zeker in het hoofd dat je kind zal opgroeien. Plaats je nu al een bureau of later? Is er voldoende ruimte voor een groot bed in combinatie met die kast? Hou al deze zaken al goed in het achterhoofd.

Geef je kind ruimte … om kind te zijn.

Kinderen vinden het bijzonder fijn om van hun kamer iets persoonlijks te maken. Geef ze ook deze kans. Zo kan je perfect een wand maken waar ze zich zelf creatief kunnen uitleven met tekeningen, posters,… Ook deze wand evolueert dan mooi mee met de jaren. Maatkasten vormen een mooie oplossing voor het uitwerken van een kinderkamer.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels