DEsign Atelier Hasselt

DEsign Atelier Hasselt

Weetjes

We gebruiken de naam ‘DEsignAtelier’ omdat we er alles aan proberen te doen om een plek te bouwen waar we echt kunnen ‘samenwerken’ met onze klanten aan hun interieur oplossing. Als je binnenkomt, laten we meteen een bestseller zien. Aan de inkom sta je ook recht voor de ‘ramblas’, onze inspiratie-laan die rechtstreeks leidt naar ons Atelier Café achteraan.

Ik vind het zelf altijd een plezier om professionele klanten uit te nodigen in ons Atelier. Dit omdat het Atelier meteen weergeeft waar we voor staan: een optimale klantenervaring.

Annelies Vaes, Sales Manager

Centraal in ons ‘DEsign Atelier’ in Hasselt kan je een geraamte vinden van franse eik waarin onze ‘makers’ dagelijks ontwerpen en advies geven. Het is een centraal punt dat onze liefde voor hout en schrijnwerkerij weergeeft, maar dat ook het juiste gevoel geeft aan onze bezoekers. Namelijk het gevoel dat je aan de bron van de productie te zitten.

Aan de rand staan verschillende werkbanken waar we moodboarden, schetsen en vooral luisteren naar onze klant. Deze banken zitten vol samples. Zo kunnen we meteen aan de slag en experimenteren we volop met smaken en kleuren.

Rond het centraal punt kan je allerlei voorbeelden van ontwerpen, oplossingen, kleur- en materiaal combinaties terugvinden. Deze kan je dus naar hartenlust uitproberen én ze weten je tevens te inspireren. We hebben bovendien enkele prototypes van keukens die volledig gebaseerd zijn op specifieke levensstijlen en gezinssituaties.

In elke toonzaal tref je minstens één volledig uitgewerkt appartement aan. De badkamer, berging, keuken, slaapkamer, toilet, dressing, bureau én zitruimte zijn telkens ontworpen met slimme kastoplossingen. In Hasselt werd het voorbeeld-appartement gebouwd in samenwerking met Samsung. Zij hebben namelijk een knap ‘Home Connect’ systeem waarbij je al jouw apparaten, inclusief TV, via je mobiel kan besturen.

Om jouw ervaring in ons Atelier nog meer comfortabel te maken, én om onze liefde voor het vakmanschap in de kijker te zetten, werken we vaak samen met andere jonge vakmensen/ondernemers. Onze koffie in Hasselt komt zo van koffiebrander Monx, een lokaal ondernemend team met een passie voor het zwarte goud. Je kan ook allerlei ander lokaal ‘makerschap’ terugvinden, zoals de unieke krukjes van Sitplak.

Als kers op de taart gebruiken we ons Atelier Café vaak als decor voor gezellige evenementen waar iedereen op welkom is. Dit gaat van muziekoptredens van jonge opkomende artiesten tot thematische kooksessies. Het DEsignAtelier komt volledig tot zijn recht als bezoekers genieten van een heerlijke avond met een talentvolle artiest.

Het Design Team in Hasselt is een groep uitzonderlijke ‘makers’ met jaren ervaring in keukens, badkamers en maatkasten.

‘Ons DEsignAtelier werkt niet alleen inspirerend voor onze bezoekers en klanten. Onze creativiteit wordt meteen aangewakkerd als we binnenwandelen op onze werkplek. Het is een stimulerende omgeving om samen met collega’s interieuroplossingen te bedenken.’
- Kim Vanbilsen, interieurarchitecte

‘Je ziet dat mensen vrij snel in de ‘mood’ geraken om over hun interieur te praten. We hebben ook overal leuke decoratie voorzien, en vaak hebben we wat lekkers gebakken of bieden we wat aan van een lokale ambachtelijke bakker. Het is de combinatie van kleine dingen die de juiste sfeer maken om creatief samen te werken aan hun keuken.’
- David Cumps, interieurarchitect/artiest

‘Het draait allemaal rond menselijk contact. Ik geniet van de openheid van ons Atelier. Mensen zien ons meteen zitten, er zijn geen barrières, geen drempels. We zijn er om te helpen maar we dringen ons niet op.’
- Véronique Fontaine, interieurarchitecte

Klaar om jouw droominterieur uit te tekenen?

Maak hier een afspraak met één van onze enthousiaste 'makers'

Afspraak maken

Eigen productie

Wij vervaardigen al onze keukens, badkamers en maatkasten volledig in eigen huis.

Bekijk onze productie

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels